Opleiding Ritueelbegeleider, ceremoniespreker, storytellen, Ritual Coach, Ritueelontwerper

Spreken tijdens ceremonies

Hoe mooi is dat? Werken in een omgeving waar zingeving nog écht betekenis heeft.  Rituelen begeleiden en via storytelling aangrijpende momenten een plaats geven.

 

Meer en meer mensen zoeken iemand die hen kan begeleiden in een diepgaande en persoonlijke viering of ceremonie.

Is zinvol werken met mensen en verhalen vertellen uw ding?

Dan is de opleiding ceremoniespreker echt iets voor u!

 

Eén kans om het verhaal te vertellen

Welke vaardigheden hebt ge nodig om te spreken bij huwelijken en uitvaarten? Hoeveel van die skills hebt ge nu al? Wat kunt ge nog bijleren?

Hoe zou het voelen om moeiteloos verhalen te vertellen? Met zoveel technieken in uw broekzak dat ge echt élke opdracht aankunt?

 

We leiden u graag op tot zelfzeker ceremoniespreker. Bouwend op meer dan 20 jaar ervaring en meer dan 2500 ceremonies en uitvaarten weten we precies wat ge nodig hebt om succesvol te zijn in deze sector.

 

Het breed opgeleide team ontwierp een praktische modulaire opleiding. Gebaseerd op een wetenschappelijke onderbouw nemen we u stap per stap mee op uw eigen ritme. Van creatief denken en werken met emoties over symboliek en taal tot schrijven en spreken voor publiek.
The whole shebang!

 

Aan het eind wordt ge de trotse bezitter van een beroepsattest.


Ge krijgt van ons alles wat ge nodig hebt om op uw ritme het vak in de vingers te krijgen: een superinteressant online programma met persoonlijke begeleiding met daarnaast de offline praktijkdagen met kundige en gepassioneerde trainers.

 De allesomvattende opleiding tot ceremoniespreker. 

 Wij gaan 6 maanden lang samen met jou op pad 

In februari starten we met een nieuwe groep. Kom vrijblijvend kennismaken met de opleiding en de academy op de ontmoetingsdag in Antwerpen op 22 januari 2022.

Klaar voor het schrijven van jouw verhaal? 

 • 10 online ateliers die je volgt op eigen tempo met meer dan 15 videotrainingen met uitleg en praktische cases.
 • 12 praktijkdagen in groep waarvan
  • 1 dag presenteren van de eindwerken
  • 1 avond uitreiken van je certificaat van afstuderen


De praktijkdagen organiseren we in 1 praktijkweekend per maand zodat het combineerbaar is met werk en gezin.

 • Mogelijkheid tot gratis stage bij een uitvaart of huwelijk van Rebel Ceremonies
 • Inspirerende opdrachten die je voorbereiden op je eigen presentatie tijdens de Story Night.
 • Prachtig en praktisch werkboek ceremoniespreker, old school gedrukt maar ook ingesproken als audioboek.

 • Toegang tot de Ritual Coach Academy inspiratiedatabank met podcasts over het vak, boekenlijsten (meer dan 100 titels!), inspiratie, TED Talks,…
 • Lidmaatschap bij de vakgroep Storytellers Society om te verbinden met gelijkgestemden.

Ontdek onze stijl tijdens de ontmoetingsdag

Lijkt ceremoniespreker u wel een aantrekkelijk beroep, maar wilt ge graag nog wat meer informatie? Misschien wilt ge wel zien van wie ge les gaat krijgen en hoe dat precies in zijn werk gaat?

 

Kom dan naar de ontmoetingsdag van de Ritual Coach Academy. Ge ontdekt er uitgebreid alles wat ge wilt weten over deze dit fantastische beroep.

 

 • Ontdek of er een ceremoniespreker in u verborgen zit
 • Ontdek de nodige vaardigheden om te spreken bij huwelijken en uitvaarten
 • Krijg een duidelijk beeld van de beroepsmogelijkheden
 • Verken onze methodische en onderbouwde aanpak
 • Luister naar hands-on sessies over woord, beeld en symboliek
 • Krijg snel persoonlijk antwoord op al uw vragen

 

Zaterdag 22 januari van 10u-16u, Antwerpen


Liever een online ontmoeting? Dat kan ook!

Katrien Smeyers

Leading lady van de Ritual Coach Academy

en Rebel Storyteller

Na jaren spreken, onderzoeken, sleutelen en verbeteren staat onze opleiding op een zeer hoog niveau. Klinkt misschien wat stoeferig, maar we weten waar we over spreken.

 

Experten in ceremonies

 Met meer dan 20 jaar ervaring en meer dan 2500 ceremonies en uitvaarten kan ik u alle kapstokken aanreiken om succesvol te zijn in deze sector. Natuurlijk doe ik dit niet alleen. Mijn dreamteam brengt een inspirerende rijkdom aan kennis en ervaring in symboliek, kunst, taal, vertellen, schrijven, coaching en rituelen. De gepassioneerde trainers van de Ritual Coach Academy zijn expert in hun vakgebied en verzamelen 80 jaar ervaring.

 

Elke mens is het waard om verteld te worden

Ik begon zelf als ceremoniespreker omdat ik vond dat elke mens het waard is om verteld te worden. Een levensverhaal dat de essentie van die persoon naar voren brengt. Met een helderheid die achteraf bijna vanzelfsprekend lijkt.

 

Maar toen ik begon, moest ik alles nog uitvinden. Ge weet hoe dat gaat. Ge probeert iets nieuws en soms is dat prachtig en soms iets minder. Leren, dat gaat meestal met vallen en opstaan.

 


Alle vragen beantwoord

Intussen ben ik 2500 ceremonies verder en weet ik heel goed wat goed werkt en wat niet. En dat wil ik delen. Ik pak uw hand vast en neem u mee en toon u alles wat ge moet weten. Want ik heb daar ook gestaan en ik weet hoe dat het voelt. Ge wilt iets, maar ge twijfelt nog een beetje. Als ge nu een vriendin had waar ge alles aan kon vragen…

 

Die vriendin wil ik zijn voor u. Iemand die u alles toont zonder dat ge zelf fouten moet maken of tegen muren moet lopen. Maar pas op! Het is geen vrijblijvend gebabbel. We bouwen op een unieke wetenschappelijke basis.

 

Een bewezen methode

Ik geef u al mijn kennis door in een prachtig handboek dat ge kunt volgen. Ik geef u mijn inspiratielijsten die ik tijdens 20 jaar spreken verzamelde. Ik geef u uitdagende opdrachten die u voorbereiden op uw eigen ceremonies. Op de praktijkdagen leert ge gestructureerd bij en wordt ge gemotiveerd door de anderen die ook het traject afleggen. Ge wordt lid van de Storytellers Society…

 

Teveel om op te noemen eigenlijk.

Een ceremoniespreker van de Ritual Coach Academy

 • heeft een duidelijk beeld van het vak en de beroepsmogelijkheden
 • begrijpt  de impact van ons vak als ceremoniespreker
 • geeft zonder problemen een ceremonie vorm van a tot z, inhoudelijk en visueel
 • spreekt vlot de taal van families met woord, beeld en symbool
 • ontwikkelt de eigen talenten en is zich bewust van de uitdagingen
 • gaat naar huis met een koffer vol methodes en technieken
 • kan moeiteloos creëren en schrijven
 • springt elke ochtend zingend uit bed
 • weet zich te specialiseren in bepaalde aspecten van ons vak
 • ontwikkelt zich als mens, als ceremoniespreker en als ondernemer

Over de Ritual Coach Academy

De Ritual Coach Academy brengt rituelen samen met wetenschappen tot een krachtige opleiding. In het traject ceremoniespreker leggen we glashelder jouw identiteit bloot als ceremoniespreker.

Je ontdekt de talenten die je nu al hebt en je leert wie jij bent als spreker. We leiden je in een duidelijk kader op tot ceremoniespreker met winstgevende praktijk die moeiteloos kan schrijven en vormgeven maar ook elke dag passie voelt.

Geen losse tips, maar een duidelijk stappenplan, bewezen methodes, inspirerende tools en motiverende inzichten zodat jij je droom uitbouwt op een stevige ondergrond. We combineren online ateliers met offline praktijkdagen met gespecialiseerde en ervaren trainers. Een stage en een mentor vervolledigen je traject.

De Ritual Coach Academy leidt je op tot ceremoniespreker, storyteller of ritueelbegeleider.