Opleiding Ritueelbegeleider, ceremoniespreker, storytellen, Ritual Coach, Ritueelontwerper

MOGEN WIJ JOU MEENEMEN NAAR DE MAGISCHE WERELD VAN STORYTELLING? 


Met een team dat samen meer dan 80 jaar verhalen vertellen op zak heeft, vind je bij ons 100% zeker de expertise die jij zoekt.  Je leert van ervaren professionals en in groep met gelijkgezinden. 
Wij gaan voor mensen die zich 100% engageren om onze trainingen te volgen.  

We geven onze online trajecten via een super gebruiksvriendelijke tool en je oefent het vak tijdens de praktijkateliers in groep. 


Wij kiezen bewust voor een heel persoonlijke aanpak in onze trainingen want jij bent net zoals de families waar wij voor werken: UNIEK!  Dat wil zeggen dat jij andere trainingsbehoeften hebt dan jouw toekomstige collega's. Daarom werken we met verschillende modules waar jij uit kan kiezen. 

Luister naar het verhaal van
Lisa, Alexandra en Hilde
over de Ritual Coach Academy. 

HALLO

TOEKOMSTIGE COLLEGA

De essentie van de Ritual Coach Academy is de kracht van de combinatie van rituelen met wetenschappen te vinden in al onze trajecten en vakdagen. 

In het traject ceremoniespreker starten we met datgene dat je elke morgen uit bed doet springen jouw passie, jouw identiteit als ceremoniespreker en wat jij te doen hebt op deze wereld.  Dit
leggen we glashelder bloot tijdens de eerste twee dagen. 

Je wordt zelf een onuitputtelijke bron waar je uit kan putten. 


Dat is de basis voor een stevig kader met skills en vaardigheden. We tonen de talenten die je nu al hebt en laten je ontdekken wie jij bent als spreker.  Zo kan jij wat je in de wereld wil zetten ook effectief realiseren.  We gaan immers voor niets minder dan een ceremoniespreker met winstgevende praktijk die moeiteloos kan schrijven en vormgeven maar ook elke dag passie voelt. 
Er is online veel te vinden over schrijven en spreken.  Uit ervaring weet ik dat je daarmee vaak niet geholpen bent omdat je dan werkt volgens inzichten die niet passen bij wie jij bent.  Ik zie dan ook veel collega's stoppen na een paar jaar. 

"Luister naar jezelf,

naar wat er écht roept, diep in jou."

Ik wil heel duidelijk zijn.  Snelle oplossingen en geheime formules heb ik niet in mijn zak zitten.  Ik bied je wel een stappenplan, eenvoudige methodes, inspirerende tools, motiverende inzichten zodat jij je droom uitbouwt op een stevige ondergrond van talent en kennis en niet op drijfzand. 


Zelf geloof ik dat dit tijd én inspanning vraagt maar ik geloof ook in moeiteloosheid.  Voor mij betekent dit werken op een manier die heel dicht bij jezelf ligt en past bij wie jij bent. 

Dit betekent niet dat de opdrachten gewoon in je mailbox zitten. Integendeel, moeiteloos werken kan zelfs heel intens zijn.  Omdat je leert werken op het ritme van lichaam en geest. Dit gaat gepaard met low momenten van verveling en flow momenten met eindeloos creëren in volle overgave. 


Tegelijkertijd gaat het ook over vrijheid, over werken op je eigen tempo, over zelf kiezen, over tijd nemen om creatief te zijn, over eigenwaarde, over weten wat je talenten zijn, over jezelf laten zien zoals je bent, over neen zeggen, over geld durven vragen voor de waarde die jij levert, over de beste versie van jezelf zijn die jij op dat moment kan zijn. 


Daarom is een traject bij ons een plaats waar jij je ontwikkelt als vakvrouw en vakman maar ook als ondernemer en als mens waardoor je bedrijf vanzelf mee groeit. 

Praktisch informatie 


  • Je volgt de online ateliers op eigen tempo en zelfstandig via het super gebruiksvriendelijke leerplatform van de vakschool.

  • Dit kan je combineren met offline praktijkateliers onder begeleiding van trainers die specialist zijn in een bepaald vakgebied van ons mooie beroep.  Deze combinatie is uniek in België en Nederland. 

  • Na elk traject kan je nog stage lopen, je eerste stappen zetten met een mentor naast jou of een heuse ondernemersopleiding volgen. 

  • Je krijgt een unieke wetenschappelijke basis mee over rituelen en onze hersenen in onze Ritual Coach Methode. 

  • Je kan 24/7 vragen stellen via het online platform

  • Of in de online community waar je vanaf dag 1 toegang krijgt tot ons netwerk van collega's en oud-studenten.

  • Al het materiaal blijft nog zeker 2 jaar ter beschikking zodat je nog een tijdje kan terugvallen op de technieken.

  • Geen groepen van 50 studenten. We werken inschrijvingen en soms ook met wachtlijsten zodat we onze persoonlijke aanpak kunnen garanderen. 

Wil je graag meer weten?

Lees onze brochure

Those who tell stories, rule the world.
-  Plato -

CEREMONIESPREKERS
schrijven prachtige teksten en vertellen de verhalen van de mensen op bijzondere momenten

STORYTELLERS
vertellen het verhaal zonder papier alsof ze het ter plekke verzinnen maar niets is minder waar  

RITUEELBEGELEIDERS
zijn ceremoniesprekers die zich specialiseren in het toepassen van rituelen en symbolen 

Met liefde voor het vak.